Alfasan

De Alfasan Groep houdt zicht sinds 1975 bezig met de registratie, productie en distributie van diergeneesmiddelen. De groep van Hollandse bodem bestaat uit een holdingmaatschappij en drie dochterondernemingen.

Alfasan Nederland BV is de holdingmaatschappij en is houder van alle productregistraties. Wereldwijd beschikt Alfasan over meer dan 1100 eigen registraties, welke uitgevoerd worden naar meer dan 110 landen door Alfasan International BV.

Het assortiment van producten bestaat uit oplossingen, emulsies en suspensies voor injectie, en diergeneesmiddelen voor oraal, dermaal en intra-oculair gebruik. Alcomed BV is de producerende onderneming van de groep in Woerden waar deze diergeneesmiddelen worden geproduceerd. In de moderne GMP gecertificeerde fabriek zijn twee volledig gescheiden productie-eenheden operationeel: een afdeling voor penicilline-houdende diergeneesmiddelen en een afdeling voor overige injectie-vloeistoffen en andere farmaceutische toedieningsvormen. Het eigen moderne farmaceutisch-analytisch en microbiologisch laboratorium verzorgt de monitoring van het gehele productieproces. Een operationeel kwaliteitssysteem waarborgt dat de bereiding van geneesmiddelen plaatsvindt volgens GMP-richtlijnen.

Alfasan Diergeneesmiddelen BV richt zich op de Nederlandse dierenartspraktijken. We vinden het belangrijk om in contact te blijven met de praktijken. Door in gesprek te gaan met de dierenarts komen we samen tot manieren en praktische oplossingen om een nog betere diergeneeskundige zorg te kunnen bieden. Dit vertaalt zich in een uitbreiding van het assortiment met vooral praktische en innovatieve producten, welke zowel direct als via de groothandels verkrijgbaar zijn.