Bayer B.V.

Bayer wereldwijd
Bayer is een op onderzoek en groei gerichte multinational. De kernactiviteiten van de drie subgroepen Bayer HealthCare, Bayer CropScience en Bayer MaterialScience richten zich op het gebied van gezondheid, voeding en hoogwaardige materialen. De innovatieve producten van Bayer raken bijna alle facetten van het leven. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling. Economie, milieuzorg en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn wereldwijd bij alle activiteiten even belangrijk.
In het jaar 2006 behaalde Bayer een omzet van 28,95 miljard euro.

Bayer HealthCare
Bayer HealthCare, met een omzet van circa 11,7 miljard euro per jaar, behoort wereldwijd tot de top van innovatieve bedrijven op het gebied van gezondheidszorg en medische producten. Bayer HealthCare verenigt de activiteiten van de afdelingen Animal Health, Biological Products, Consumer Care, Diabetes Care, en Pharmaceuticals. Wereldwijd zijn er meer dan 33.800 mensen werkzaam voor Bayer HealthCare.

Bayer HealthCare ontwikkelt en vervaardigt innovatieve producten met als doel de gezondheid van mens en dier te bevorderen. Deze producten verbeteren het welzijn en de kwaliteit van leven door het diagnosticeren, voorkomen en behandelen van ziektes.

De Division Animal Health is onderdeel van de business groep Bayer HealthCare en telt wereldwijd ruim 2.700 medewerkers en is actief in 120 landen met een omzet van meer dan 900 miljoen euro. Bayer Animal Health staat al jaren bekend als een betrouwbare partner in de diergeneeskundige sector.

Animal Health brengt haar activiteiten onder in twee Business Units: Companion Animal Products (CAP) en Food Animal Products (FAP). De Business Unit CAP is verantwoordelijk voor een uitgebreid gamma diergeneesmiddelen voor huisdieren (hond, kat en paard). De Business Unit FAP is actief in de veehouderij (rund, varken, kip, kalkoen en schaap).

De Divisie Animal Health maakt in Nederland deel uit van een Benelux-organisatie met vestigingen in Mijdrecht en Brussel. De belangrijkste productgroepen zijn:

1. Antimicrobièˆle middelen
Formuleringen op basis van enrofloxacine, een fluorochinolone van de derde generatie. Deze middelen hebben een belangrijke therapeutische waarde bij de ziekten van onder meer pluimvee, varkens, rundvee en gezelschapsdieren.
2. Anti-parasitaire middelen
Voor de behandeling van worminfecties bij honden en katten heeft Bayer al jarenlang een uitstekende reputatie met veilige en effectieve producten als Droncit® en Drontal®. Nieuw is Profender®, een breedspectrum wormiddel bij katten dat ook het larvaire stadium aanpakt en dat door middel van een pipet wordt toegediend. Voor de bestrijding van vlooien op het dier en in de omgeving is er Advantage®. Om zowel wormen als vlooien als mijten te bestrijden is er Advocate®. Voor de (strategische) behandeling van coccidiose bij pluimvee is er Baycox® en ook voor het behandelen van wormbesmettingen bij grote landbouwhuisdieren, inclusief paarden, heeft Bayer een preparaat.
3. Corrigerende preparaten
Een roberans op basis van vit. B12 en butafosfan, een goed verdraagbare fosforverbinding met een activerende werking op onder meer de gladde musculatuur. Met succes gebruikt in onder meer de varkens- en rundveehouderij.
4. Sedativa
Inspuitbaar sedativum voor rund, paard, hond en kat. Inspuitbaar sedativum voor dierentuindieren.
5. Overige middelen Voor de behandeling van niet-infectieuze gewrichtsontsteking bij paarden.