Ceva Santé Animale

“Together, beyond animal health”

Ceva Santé Animale is één van de snelst groeiende top 10 veterinaire farmaceutische bedrijven ter wereld. Onze visie reikt verder dan gezondheid en welzijn van dieren alleen.

Onze expertise richt zich op gedrag, cardiologie, dermatologie, beheersing van de voortplanting, locomotie en vaccins. Op deze vakgebieden hebben wij toegewijde teams die zich erop toeleggen om aan de specifieke vraag van gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en pluimvee te voldoen. Wij streven continu naar het vinden van betere oplossingen voor bestaande en opkomende ziektes, om alzo de diergezondheid én de productiviteit te verbeteren.

Maar onze zorg strekt verder dan alleen het welzijn van dieren! Tegenwoordig is maar liefst 75% van alle opkomende besmettelijke menselijke ziektes van dierlijke origine. Ceva is betrokken bij de strijd tegen verspreiding van besmettelijke ziektes die kunnen worden overgebracht van vogels en wilde of gedomesticeerde dieren naar mensen. Denk hierbij aan ziektes die bekend staan als zoönosen, zoals onder meer vogelgriep, brucellose en Q-koorts.

Ceva ondersteunt en draagt zichtbaar bij aan diverse sociale en welzijnsprogramma’s over de hele wereld. Ons werk varieert van onderzoek, ontwikkeling, productie en levering van diergeneeskundige producten aan de armste veehouders ter wereld - zoals in ons SOS-programma (Stamp Out Sleeping sickness) in Oeganda-, tot het leveren van DAP-hondenbanden (met Dog Appeasing Pheromone) aan Engelands grootste liefdadigheidsinstelling voor hondenwelzijn, om asielhonden minder gestrest door het leven te laten gaan.

We hebben vestigingen in 45 landen en zijn actief in meer dan 110 landen. Ceva telt 13 onderzoekscentra, 25 fabrieken en meer dan 5000 medewerkers wereldwijd. Onze operationele activiteiten richten zich op onderzoek en ontwikkeling, produceren, verkoop & marketing en administratie.

Onze kernwaarden zijn:

Passie voor de klant
Wij hechten enorm belang aan dienstverlening voor onze relaties en partners. We bouwen sterke, lange termijn relaties op om samen als partners innovatieve oplossingen te ontwikkelen.  
Solidariteit
Solidariteit staat voor ons gezamenlijk streven om de grootste bedreigingen voor de diergezondheid wereldwijd te bestrijden. De focus ligt hierbij op samenwerking, communicatie en teamwork door de gehele organisatie.
Innovatie
Innovatie weerspiegelt onze bereidheid om buiten de traditionele paden te treden en met grensverleggende ideeën te komen. Zo kunnen wij de wereld iets anders én beters bieden.
Ondernemersgeest
Onze ondernemersgeest wordt belichaamd door onze betrokken, initiatiefrijke, zelfstandig handelende medewerkers. Al onze werknemers, wetenschappers en partners worden aangemoedigd om ondernemend en proactief te zijn in het aandragen van oplossingen om de diergezondheid te verbeteren.

De diergeneeskundige producten van Ceva Santé Animale zijn uitsluitend bij de dierenarts verkrijgbaar.