Dechra

Dechra Veterinary Products B.V. is een veterinair bedrijf, zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en distributie van hoogkwalitatieve farmaceutische- en voedingproducten voor gezelschapsdieren. Dechra is een toonaangevende speler op het gebied van veterinaire farmaceutische producten. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in de UK. De organisatie behoort tot de top drie in haar marktsegment en telt ongeveer 1000 gedreven medewerkers.

De SPECIFIC® voedingen van Dechra zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met dierenartsen, biologen en voedingsdeskundigen. Het SPECIFIC® assortiment bestaat uit onderhoudsvoedingen voor gezonde honden en katten en daarnaast dieetvoedingen voor het ondersteunen van medische aandoeningen. SPECIFIC® voedingen en diëten zijn uitsluitend via de dierenarts verkrijgbaar. Naast de fysieke producten wordt er een uitgebreid pakket aan services aangeboden.

Dechra Veterinary Products B.V. richt zich op het welzijn van hond, kat en paard en wil leidend zijn op het gebied van endocrinologie, dermatologie, pijnmanagement en oogheelkunde. Producten in ons portfolio zijn onder andere Felimazole®, Fucithalmic®, Flexicam®, Buprenodale®, Malaseb®, Ovuplant® en Canaural®. Dechra heeft een gedegen pijplijn en ontwikkelingsstrategie waarmee wij streven naar een verbeterde zorg voor dieren met behulp van nieuwe behandelingen en technologieën.

Naast de farmaceutische producten die enkel via voorschrift van de dierenarts verkrijgbaar zijn, heeft Dechra ook een range verzorgingsproducten. Deze range bevat o.a. oorcleaners, oogcleaners, huidverzorgingsproducten, een kunsttraan en andere specifieke producten. Ook deze OTC-producten zijn exclusief via de dierenarts te verkrijgen.

Business Unit Pharma: Eurovet
Eurovet Animal Health is gevestigd te Bladel, nabij Eindhoven. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van diergeneesmiddelen, die vermarkt worden in meer dan 45 landen wereldwijd. Vooral in Noordwest-Europa is Eurovet een belangrijke speler. Eurovet heeft eigen verkooporganisaties in Nederland, België en Duitsland (Albrecht) en werkt in de rest van de wereld met haar (exclusieve) distributeurs. Toonaangevend is onder meer de reeks wateroplosbare mixen voor koppelmedicatie, zoals Soludox en Octacilline. Cylospray en Forthyron, het nieuwe L-thyroxine preparaat, zijn andere succesvolle Eurovetproducten. Naast de productie van het eigen merk producten, kent Eurovet een substantiële loonproductie van diergeneesmiddelen voor derden.