Dopharma

The smart choice for healthy livestock

We zijn 100% ‘dedicated to livestock’ en voelen ons aangesproken om een bijdrage te leveren aan de ‘veehouderij van morgen’. Het is onze missie om onze kennis in te zetten om de veehouderij steeds beter te maken. Daarbij ligt onze focus op het beschikbaar maken van vooruitstrevende oplossingen en effectieve, kwalitatief hoogwaardige producten die veilig zijn voor zowel dier, mens als milieu.

Wij zijn een van oorsprong Dordrechts farmaceutisch familiebedrijf en leveren sinds 1969 diergeneesmiddelen voor de veehouderij. Destijds begonnen als éénmanszaak, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van 300 medewerkers en 6 productielijnen. In Nederland levert Dopharma uitsluitend aan praktiserende dierenartsen, hetzij rechtstreeks, hetzij via de groothandel.

In het buitenland worden onze producten via 10 lokale filialen en 60 distributeurs in 70 landen verkocht. Dopharma produceert onder andere antibacteriële middelen, antiparasitaire middelen, anti-inflammatoire middelen, hormonen, corrigerende preparaten en aanvullende diervoeders.

Dopharma is 100% eigenaar van Ripac-Labor. Bij dit bedrijf in Potsdam (Duitsland) wordt diagnostisch onderzoek gedaan en worden er bedrijfsspecifieke vaccins gemaakt. Met de overname van het Franse bedrijf Coophavet, met een productiefaciliteit en verkooporganisatie, hebben we tevens ook een stevige “footprint” in Frankrijk.

Dopharma heeft het focus op groei en uitbreiding met behoud van kwaliteit en services. We werken samen aan slimme oplossingen voor de veehouderij om tot de beste resultaten te komen.

De identiteit van Dopharma:
• Onze Visie – Een gezonde veehouderij maakt gezond rendement mogelijk
• Onze missie – Onze kennis inzetten om de veehouderij steeds beter maken
• Ons motto – Samen werken aan succes
• Onze essentie – Healthy Livestock