Elanco

Elanco Animal Health is wereldwijd één van de grootste leveranciers van producten die de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren verbeteren. Elanco vormt de veterinaire divisie van Eli Lilly. Dit farmaceutische concern heeft meer dan 35.000 mensen in dienst in ruim 130 landen. De strenge normen waarmee Lilly vanuit de humane farmacie werkt, vormen de basis van de ontwikkeling van Elanco’s diergenees-middelen. Hiermee is kwaliteit gegarandeerd.

Elanco speelt actief in op de wensen van veehouders, dierenartsen, houders van gezelschapsdieren en (uiteindelijk) de consument. De veehouders verwachten van diergeneesmiddelen razendsnel resultaat, de dierenarts wil effectieve producten en kennis op afroep en de consument eist voedsel van onbesproken kwaliteit. Veiligheid van voedsel staat voorop. Elanco doet er alles aan om aan al deze eisen te voldoen. De combinatie van innovatie (ontwikkeling van nieuwe producten) en advies (vakmensen die onze klanten op maat adviseren) zorgt voor optimaal effect. Kennis is waar het om draait. Richting onze afnemers vormt onze kennis over de producten en over de markt onze toegevoegde waarde.

Geavanceerde technologie Innovatie is bij Elanco het sleutelwoord. Daarom gebruiken we alleen de meest geavanceerde technologie, ontwikkeld op onderzoekslocaties op diverse plaatsen in de wereld. Aan de introductie van nieuwe producten gaat altijd uitgebreid toegepast onderzoek vooraf. De hoofd onderzoekslocatie ligt in Greenfield (Indiana, VS). Hier werken honderden wetenschappers. Het onderzoek gebeurt veelal in samenwerking met lokale onderzoeksinstituten. Veiligheid voor mens en dier is een heel belangrijk punt van onderzoek.

Optimaal advies Elanco levert diergeneesmiddelen voor landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Effectiviteit is waar het bij deze producten om draait. Met andere woorden: aanpak van de kern van het probleem. Verantwoorde inzet van de Elanco producten is verzekerd doordat de Elanco dierenartsen de gebruikers optimaal begeleiden. Bovendien kennen onze buitendienstmedewerkers elk product op hun duimpje en weten zij veel van de ziektes waartegen de producten werken. Zij staan garant voor optimaal advies.