Virbac

Virbac is een internationaal georiënteerde en beursgenoteerde onderneming, die zich geheel toelegt op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van veterinaire specialiteiten. Het bedrijf is in 1968 opgericht door Dr. Pierre-Richard Dick, dierenarts en microbioloog. Dr. Dick nam al heel in het begin twee zeer belangrijke beslissingen die bepalend zijn geweest voor de groei van de onderneming: een marktgerichte en innovatieve R&D (onderzoek en productontwikkeling) én expansie in landen buiten Frankrijk. Hoewel Virbac startte met slechts 4 medewerkers, werd de onderneming al snel bekend door de ontwikkeling van vaccins.

Opgericht door een dierenarts, met dierenartsen als afnemers en gebruikers van producten, is Virbac volledig gefocust op diergeneeskunde. Deze veterinaire cultuur is sterk ontwikkeld binnen de onderneming. Er zijn wereldwijd honderden dierenartsen werkzaam binnen Virbac. In diverse functies uiteenlopend van R&D, klinisch onderzoek, technische en commerciële functies. Al die dierenartsen hebben hun netwerken in de landen waarin ze werkzaam zijn. Virbac is echt diep geworteld in de veterinaire wereld van de landen waar het bedrijf actief is.

Op dit moment is Virbac actief in meer dan 100 landen verspreid over alle continenten. Het is de op 5 na grootste veterinair-farmaceutische onderneming in de wereld. Meer dan 5.100 medewerkers, waarvan een deel werkzaam bij research centra in 5 verschillende continenten, zijn iedere dag bezig met de ontwikkeling, productie en het vermarkten van producten. Deze onderscheiden zich zoveel mogelijk van andere producten door zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de voorschrijvers en gebruikers: dierenartsen en diereigenaren. Virbac heeft productiefaciliteiten in 10 verschillende landen

Virbac Nederland B.V. levert een breed assortiment producten, die via de dierenarts verkrijgbaar zijn, een kleine greep uit ons portfolio:

  • Antiparasitaire producten ter bestrijding van endo- en ectoparasieten bij zowel landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren als paarden
  • Dermatologie producten voor kleine huisdieren en paard
  • Gebitsproducten voor kleine huisdieren
  • Oog- en oorproducten voor kleine huisdieren
  • Gedragsproducten voor kleine huisdieren
  • Reproductie producten, waaronder het implantaat Suprelorin
  • Antibiotica, tegen bacteriële infecties bij runderen, varkens, honden en katten.
  • BackHome tranponders tbv electronische identificatie van kleine huisdieren en paarden
  • HPM onderhoudsvoeding en dieetvoeding voor honden en katten.