Zoetis

Zoetis, voorheen een divisie van Pfizer, is een internationaal diergezondheidsbedrijf dat zich erop toelegt om zijn klanten en hun bedrijven op steeds betere manieren te ondersteunen. Voortbouwend op 60 jaar ervaring leveren wij geneesmiddelen en vaccins van hoge kwaliteit, aangevuld met diagnostische producten en genetische testen, en ondersteund door een scala aan diensten. We werken er iedere dag aan om de uitdagingen waar de mensen die dieren houden en verzorgen in de praktijk mee te maken krijgen, beter te begrijpen en aan te pakken, op manieren die voor hen echt relevant zijn.

Divers portfolio:
Omvat meer dan 300 productlijnen verspreid over vijf productcategorieën: vaccins, antiparasitaire middelen, antibiotica, gemedicineerde voederadditieven en andere farmaceutische producten. Onze diverse productlijn wordt aangevuld met diagnostische producten en genetische testen, en ondersteund door een scala aan diensten.

Diersoorten die we bedienen:
Acht belangrijkste diersoorten: rundvee (vlees- en melkvee), varkens, pluimvee, schapen, vissen, honden, katten en paarden.

Lokale aanwezigheid, wereldwijd bereik:
We verkopen onze producten in meer dan 120 landen en hebben een lokale aanwezigheid in ongeveer 70 landen.

Onze klanten:
Veehouders, dierenartsen en huisdiereigenaren.

Productie:
We beschikken over een netwerk van 29 fabrieken verspreid over 11 landen voor een betrouwbare toelevering van kwaliteitsproducten.

Research & Development:
Naast ons wereldwijde R&D-hoofdkantoor, dat is gevestigd in Kalamazoo in Michigan (VS), omvat het onderzoeksnetwerk van Zoetis R&D-teams verspreid over de Verenigde Staten (Californië, Iowa, Maryland, Missouri, Nebraska, New Jersey en North Carolina), in Canada, Europa (België, Frankrijk en Spanje) en Australië en in belangrijke opkomende markten (Brazilië, India en China).

Jaarlijkse omzet (wereldwijd):
2011 - 4,2 miljard dollar (3,2 miljard euro). 66% van onze omzet wordt gevormd door de landbouwhuisdierenportfolio en 34% door de gezelschapsdierenportfolio.

Beursnotering:
NYSE: ZTS

Aantal werknemers:
Ruim 9.500.

Wereldwijd hoofdkantoor:
Madison, New Jersey, Verenigde Staten.