Animal Health Industry

Health for Animals, Animal Health Europe en FIDIN, de diergeneesmiddelenindustrie in internationaal verband.

De FIDIN richt zich, als nationale belangenbehartiger van de diergeneesmiddelenindustrie, niet alleen op nationale activiteiten, maar maakt ook deel uit van Animal Health Europe en Health for Animals (International Federation of Animal Health), gevestigd in Brussel. Leden van Health for Animals zijn nationale associaties, een aantal regionale organisaties en 12 grote internationale producenten van diergeneesmiddelen.

Health for Animals is de mondiale belangenbehartiger van producenten van diergeneesmiddelen en heeft als doelstelling te komen tot een geharmoniseerd, wetenschappelijk gebaseerd kader van regelgeving en tot een klimaat waarin de diergeneesmiddelenindustrie via innovatie kan bijdragen aan gezond en veilig voedsel en aan aan een hoog niveau van diergezondheid en dierenwelzijn.

Health for Animals voert namens haar leden onder meer overleg met overheden en onderhoudt belangrijke contacten met internationale organisaties zoals de OECD, WHO, OIE, Codex, en de WTO.

Health for Animals werkt voornamelijk projectmatig en heeft een drietal prioriteiten vastgesteld:

  • REGULATORY
  • ANTIMICROBIALS IN VETERINARY MEDICINE
  • AVIAN INFULENZA

Animal Health Europe vertegenwoordigt de diergeneesmiddelenindustrie in Europa.

Animal Health Europe is een belangrijke divisie van Health for Animals en vertegenwoordigt 19 nationale associaties - waarbij zowel lokale middelgrote en kleinere producenten als internationale producenten zijn aangesloten - en 15 grote Europese bedrijven.

Animal Health Europe wordt bestuurd door de Animal Health Europe Council, die wordt ondersteund door een aantal operationele commissies en de staf van Animal Health Europe . De Animal Health Europe Council vertegenwoordigt de Europese industrie in zaken met Europese autoriteiten en andere organisaties.