Animal Health Industry

Health for Animals, Animal Health Europe en FIDIN, de diergeneesmiddelenindustrie in internationaal verband.

De FIDIN richt zich, als nationale belangenbehartiger van de diergeneesmiddelenindustrie, niet alleen op nationale activiteiten, maar maakt ook deel uit van Animal Health Europe en Health for Animals , beiden gevestigd in Brussel. Leden van Health for Animals zijn nationale associaties, een aantal regionale organisaties en 12 grote internationale producenten van diergeneesmiddelen.

Animal Health Europe vertegenwoordigt de diergeneesmiddelenindustrie in Europa.

Animal Health Europe is een belangrijke divisie van Health for Animals. Zijn vertegenwoordigt 19 nationale associaties. Ook  lokale middelgrote en kleinere producenten en internationale producenten zijn aangesloten.

Animal Health Europe wordt bestuurd door de Animal Health Europe Board, die wordt ondersteund door een aantal operationele commissies en de staf van Animal Health Europe. De Animal Health Europe Council vertegenwoordigt de Europese industrie in zaken met Europese autoriteiten en andere organisaties.

Health for Animals is de mondiale belangenbehartiger van producenten van diergeneesmiddelen en heeft als doelstelling te komen tot een geharmoniseerd, wetenschappelijk gebaseerd kader van regelgeving. Daarnaast spannen zij zich in om te komen tot een klimaat waarin de diergeneesmiddelenindustrie via innovatie kan bijdragen aan gezond en veilig voedsel en aan een hoog niveau van diergezondheid en dierenwelzijn.

Health for Animals voert namens haar leden onder meer overleg met overheden en onderhoudt belangrijke contacten met internationale organisaties zoals de OECD, WHO, OIE, Codex, en de WTO.